Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Immanuel Joshua "Noah" Palmer

roolipelaaja: Alea

mies - 32-vuotias, s. 23.5.1961 - kaapattiin vuonna 1993, ollut Wayward Pinesissa kuukauden - panseksuaali, naimaton - entisessä elämässä ja Wayward Pinesissa psykologi

Luonne

Noah on itsenäinen ajattelija, joka ymmärtää asioita tarkkaälyisesti ja moniulotteisesti. Hän nauttii suuresti siitä, että saa ajatella ja pohtia ongelmia päässään. Usein Noahilla on mukanaan joko kirja täynnä sudokuita tai sanaristikoita. Niitä hän yrittää sitten ratkoa tylsyyden iskiessä. Noah nauttii lukemisesta ja omiin mielenkiinnonkohteisiinsa syventymisestä. Hän haluaa ymmärtää asiat pintaa syvemmältä ja löytää asioiden monipuoliset merkitykset ja yhteydet. Tieto ja ymmärrys antavat Noahille turvallisuuden tunnetta ja hän kokee itsensä tärkeäksi ja tarpeelliseksi nimenomaan osaamisensa ja tietojensa avulla. Wayward Pinesiin saapumisen jälkeen miehellä ei kuitenkaan ole ollut lainkaan tietoa saatikka ymmärrystä uudesta elämäntilanteestaan ja ylipäätänsä nykyisestä maailmasta. Tämän takia hän voi saada yllättäviä raivokohtauksia pelkän turhautumisen tunteen takia.

Noah haluaa paneutua asioihin itsenäisesti ja omassa rauhassaan. Hän on erittäin huono pyytämään apua ja yrittää tehdä kaiken yksin omien tietojensa ja taitojensa avulla. Mies osaa siis olla erittäin turhauttava, jos hänen kanssaan yrittää tehdä yhteistyötä. Noah arvostaa omaa yksityisyyttään ja kokee liian tuttavalliset ja puheliaat ihmiset helposti hieman tungetteleviksi. Hän kuitenkin osaa tulla toimeen lähes kenen tahansa kanssa, eikä koskaan näytä omaa kiusaantuneisuuttaan muille. Miehen hyvin tuntevat voivat kuitenkin nopeasti huomata, onko hymy hänen kasvoillaan aito vai ei. Noah työstää asioita mielessään, hankkii paljon tietoa ja haluaa ymmärtää pohtimansa ongelmat perinpohjaisesti. Hän etsii mielellään uudenlaisia tapoja hahmottaa ja ymmärtää asioita. Kun mies on syventynyt johonkin häntä kiinnostavaan asiaan tai projektiin, hän saattaa uppoutua siihen niin täydellisesti, että unohtaa helposti ulkopuolisen maailman, syömisien, nukkumisen ja jopa läheiset ihmiset.

Ennen Wayward Pinesiin saapumistaan Noah oli oman alansa asiantuntija, jonka tietoja ja taitoja arvostettiin. Nykyään hän on melko niukkasanainen oman osaamisensa suhteen ja joskus mies saattaa pantata tietojaan, sillä hän ei koe olevansa tarpeeksi valmistautunut jakamaan ajatuksiaan toisten kanssa. Noah kiinnostuu usein monimutkaisista ja jopa epätavallisista asioista ja pystyy käsittelemään myös vaikeita ja raskaitakin aiheita ilman suuria tunnereaktioita. Tämä kyky on osoittautunut elintärkeäksi taidoksi, sillä Wayward Pinesiin saapuminen on muuttanut miehen maailmankatsomusta rajusti. Noah keskustelee mielellään ja väittelee vielä mieluummin. Hän on taitava keskustelija ja hyvä puolustamaan erilaisia näkökulmia, mutta saattaa joskus myös ärsyttää ja haastaa ihmisiä tahallaan silkasta väittelynhalusta tai älyllisestä ylemmyydentunnosta. Mies ei tiedä parempaa tunnetta, kuin toisen saaminen puhumaan itsensä pussiin.

Parhaimmillaan Noah on avarakatseinen, suvaitsevainen, itsenäinen ja vaatimattoman älykäs mies. Hän on mestari näkemään asiat uusin ja oivaltavin silmin. Mies tarkkailee ympäristöään ja ilmiöitä erityisen huomiokykyisesti ja suurella mielenkiinnolla. Noah innostuu tiedosta ja jaksaa syventyä kiinnostuksen kohteisiinsa perinpohjaisesti. Mies on myös erittäin huumorintajuinen ja kujeileva omalla eleettömällä ja terävän oivaltavalla tyylillään. Huonoimmillaan Noah on kuitenkin sietämätön. Hän haastaa riitaa vain riidan haastamisen takia, hänen suustaan ei tule muuta kuin sarkasmia ja hän pystyy suhtautumaan mihin tahansa erittäin pessimistisesti. Mies voi sulkeutua pitkiksikin ajoiksi ulkomaailman ulottumattomiin, eikä suostu tulla eristyksestään pois ennen kuin kokee olevansa taas tilanteen hallinnassa. Noah myös yrittää kovasti osoittaa oman tärkeytensä ja paikkansa uudessa elämässään, joka tällä hetkellä vaikuttaa hänestä hyvin epävakaalta ja romahtamisherkältä.

 

Ulkonäkö

face claim: Bryan Dechart

Noah on 183 senttimetriä pitkä, mutta todella hyvän ryhtinsä ansioista mies näyttää vielä pidemmältä. Hän ei ole erityisen lihaksikas, mutta monta vuotta jatkuneen lenkkeilyharrastuksen näkee kyllä hänen kehostaan. Noahin hiukset ovat tummanruskeat ja päältä hieman pidemmät päältä kuin sivuilta. Ne harvoin pysyvät siinä asennossa, mihin mies ne on aamulla laittanut, joten hänen otsallaan on lähes aina muutama karannut hiuskiehkura. Ne eivät ole tarpeeksi pitkät häiritäkseen Noahin näkemistä, mutta tuppaavat silti aina tulemaan hieman tielle. Miehen silmät ovat ruskeat ja niissä on läpitunkeva katse. Hänellä on tapana katsoa kaikkia silmiin puhuessaan ja jotkut voivat pitää tätä epämukavana. Välillä hän voi tuijottaa niin intensiivisesti, että tuntuu kuin hän yrittäisi nähdä syvälle toisen sieluun. Noah ei tätä aina itse huomaa, joten hänelle on hyvä silloin tällöin huomauttaa asiasta.

Miehen voi tunnistaa helposti kolmen hänelle ominaisen piirteen perusteella. Ensimmäinen on leukakuoppa. Se ei ole erityisen syvä, vaan näyttää todella luonnolliselta. Toinen piirre on otsan rypyt. Niitä ei näy Noahin pitäessä kasvojaan peruslukemalla, mutta jos hän rypistää edes hieman kulmakarvojaan, ne tulevat esille. Koska Noahin naamalla on lähes aina kysyvä tai epäilevä ilme, otsarypyt ovat melkein poikkeuksetta näkyvillä. Kolmas piirre on suun ympärille muodostuvat juonteet miehen hymyillessä. Niistä näkee helposti, jos hän yrittää pidätellä hymyään. Erityisesti silloin, kun Noah hymyilee leveästi, juonteet tulevat korostuneesti esiin. Jos miehen saa hymyilemään näin leveästi, voi myös nähdä hänen suorat ja valkoiset hampaat. Niistä hän on aika ylpeä, vaikkei sitä myönnäkään. Noah on todella tarkka suuhygieniastaan, sillä hän joutui kärsimään raudoista saadakseen hampaansa sellaiseksi kuin ne ovat nyt. Mies on myös päättänyt, että hän pysyy niin kaukana hammaslääkäreistä, kuin on mahdollista.

Noah pukeutuu erittäin siististi. Hänellä on lähes poikkeuksetta kauluspaita ja tummat housut. Kauluspaitojen väreissä mies ei ole kovinkaan luova, vaan tykkää käyttää valkoisia, harmaita, mustia tai tummansinisiä paitoja. Värikkäitä vaatteita, huppareita tai collegehousuja ei hänen päällään näe, sillä sellaisissa vaatteissa mies ei suostu liikkumaan oman kotinsa ulkopuolella. Kenkinään Noah käyttää tummia nahkakenkiä. Niitä hänellä on enemmän kuin mitä hän tahtoo myöntää. Kaulassaan miehellä on aina yksinkertainen hopea ristikoru. Hän ei erityisemmin ole uskonnollinen mies, eikä hän ole varma uskooko Jumalaan vai ei. Noah kasvatettiin erittäin uskonnollisessa perheessä, vaikka sitä ei hänen käytöksestään huomaa ollenkaan. Ristillä on hänelle todella suuri merkitys, sillä se on hänen ainoa muisto perheestään ja elämästään ennen Wayward Pinesia.

 

Menneisyys

Noah kasvoi kristityssä perheessä, ja uskonto oli jatkuvasti hänen elämässään läsnä. Muutettuaan omilleen se on kuitenkin menettänyt merkitystänsä, eikä mies pidä itseänsä kovinkaan uskovaisena. Noahia kiinnosti paljon psykologia, joten hän opiskeli sitä yliopistossa ja kouluttautui psykologiksi. Hän pitää psykologian tutkivasta osuudesta, ja on ollut mukana todella monessa erilaisessa tutkimuksessa. Mies kuitenkin on tehnyt paljon työtä myös psykologian terapeuttisen osuuden kanssa, vaikka siitä hän ei nautikaan niin paljoa.

Wayward Pinesiin Noah joutui kidnappauksen myötä. Eräänä iltana hänen oveen koputettiin, ja hänelle tuntematon mies oli sen takana. Mies yritti ensin houkutella Noahia muuttamaan Wayward Pinesiin, mutta hänen kieltäydyttyään mies huumasi hänet. Noah ei muista tätä välikohtausta, vaan herätessään sairaalasta hänen viimeisin muistikuvansa on oman kotinsa oven avaaminen hänen tultuaan töistä. Mies ei ole sopeutunut kovinkaan hyvin uuteen elämäänsä, mutta ei ole aiheuttanut lainkaan ongelmia. Hän ei ole vielä tutustunut oikein kehenkään kunnolla, eikä hän tunne oloansa kotoisaksi kaupungissa.

 

Muuta

Noah poltti ennen tupakkaa, mutta sitä ei Wayward Pinesissa myydä. Vierotusoireiden takia hän muun muassa naputtelee sormiaan pöytää vasten ja istuessaan heiluttaa jalkaansa ylös ja alas. Hän harrastaa lenkkeilyä, ja tekee joka aamu pitkän lenkin. Mies ei ole kaupunkiin saapumisensa jälkeen pystynyt nukkumaan kunnolla, vaan hän näkee paljon painajaisia. Tämä on yksi syy aikaisille lenkeille. Noah ei koskaan herätessään muista painajaista, vain niiden aiheuttaman tunteen.

©2019 Trapped RPG - suntuubi.com