Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Thaddeus Walter "Thatch" Hamilton

roolipelaaja: Cualacino

mies - 19-vuotias, s. 26.6.1981 - kaapattiin vuonna 1998, ollut Wayward Pinesissa kaksi vuotta  - hetero, naimaton - edellisessä elämässä opiskelija, Wayward Pinesissa kauppa-apulainen

Luonne

Thaddeus on elävä versio kynnysmatosta. Hänen päälleen on helppo kuvainnollisesti polkea, sillä nuorukainen lähes pelkää muita ihmisiä. Hänen sykkeensä nostattaa puhtaasti jopa yksinkertainen tervehdys naapurilta. Sosiaalisia tilanteita vaikeuttaa niiden pelon lisäksi se, että vaikka poikaparka käytännössä osaa puhua, hänestä tulee lähes aina täysin mykkä kun hän kohtaa muita. Selektiivinen mutismi on vaivannut nuorukaista etenkin hänen lapsuudessaan, mutta Wayward Pinesiin joutuessa se palasi entistä vaikeampana. Asioiden nykytilanteessa Thatch on periaatteessa kokonaan mykkä, muutamat harvat tilanteet poikkeuksena.

Sosiaalisten tilanteiden aiheuttamat ahdistus- ja paniikkikohtauksetkaan eivät ole ennenkuulumattomia. Se, ettei nuorukainen saa sanoja suustaan, saa hänet pelkäämään muiden mielipiteitä. Eniten hän pelkää loukkaavansa toisia, vaikka osittain häntä myös ahdistaa ajatus itsensä nolaamisesta. Helposti stressaava Thaddeus ajaa itsensä noiden ajatusten seurauksena usein paniikkitilaan, eikä keksi rauhoitella itseään. Joko raukka alkaa hyperventiloimaan tai ei tajua hengittää lainkaan.

Ei siis ole mikää ihme, että Thaddeus välttelee sosiaalista kanssakäymistä. Miehenalku joutuu kasaamaan itsensä jokaista kohtaamista varten. Ihmeellistä on se, kuinka pelokas nuorukainen on laitettu töihin kaupungin ainoaan kauppaan. Parka kun ei selkeästikään ole palvelualan ihmisiä. Luultavasti pojan ujous aliarvioitiin hänen töitään mietittäessä, laittaen hänen vähäsanaisuutensa vain alkujännityksen piikkiin, eikä kukaan tiennyt hänen valikoivasta puhumattomuudestaan. Thaddeus joutuukin kärvistelemään aina töidensä kanssa. Kumma kyllä, kauppa on ainoa paikka, jossa pojan saattaa kuulla puhuvan, tosin silloinkin vain kun hän on töissä, ja suurin piirtein yhden sanan kerrallaan. Töissä asetelma on kuitenkin sen verran erilainen verrattuna vapaaseen keskusteluun, että Thaddeus saa jonkinasteisen yliotteen ongelmistaan, vaikkakin todella pienen sellaisen. Tämä ujo kauppa-apulainen jakaakin kaupassa asioivien kaupunkilaisten mielipiteet.

Pienen kaupungin pienet piirit eivät ole Thaddeukselle ominaisin ympäristö, sillä pieneen ihmismassaan on paljon vaikeampi haihtua. Thatchin äärimmäinen hiljaisuus ja varautuneisuus ei nimittäin ole kaikkien mieleen. Aiemmin suloisen ujoksi pojaksi kuvaillusta Thaddeuksesta on vuosien varrella tullut toivottoman pelokas nuorukainen. Lähes kaikki kaupunkilaiset tietävät Thaddeuksen, mutta kukaan ei tunne nuorukaista sen paremmin. Jotkut säälivät nuorta miestä, toiset taas ärsyyntyvät tuon ujouden aiheuttamista muka töykeistä tavoista, mutta useimpien Wayward Pinesin asukkaiden mielestä poikaparka on kovin mauton ja hajuton huonoimmalla mahdollisella tavalla.

Täysin halju Thaddeus ei kuitenkaan yleisestä olemuksestaan huolimatta ole. Hänellä on vahvat mielipiteet, joita hänen on kuitenkin lähes mahdotonta tuoda esiin. Myös pojan oikeudentaju on vahva, vaikkakin sen mukaan toimiminen on hänelle usein haastavaa. Thatch kuitenkin pyrkii tekemään oikeita tekoja ja miellyttämään mahdollisimman monia omista vioistaan huolimatta.

Vioista puheenollen Thaddeus on täysin tietoinen jokaisesta omastaan. Hän on erittäin epävarma ihminen, joka katuu asioita pitkään. Häntä välillä ahdistaa jopa koko olemassaolonsa, eikä hän voi itsekään ymmärtää sitä, miten joku voi olla niin ujo ja kykenemätön kuin hän itse on. Thaddeus tahtoisi olla rohkeampi ja sosiaalisempi, mutta koska se ei käy noin vain sormia napsauttamalla, Thatch joutuu tappelemaan itsensä kanssa. Itsetuntoa ei yhtään auta se, että lähes koko teini-ikänsä Thaddeus oli pikkuhiljaa kasvanut suuntaan, johon hän tahtoi, mutta Wayward Pinesiin jouduttuaan koko tuo prosessi romahti takaisin lähtöpisteeseen.

Asia, joka on saanut Thaddeuksen nousemaan syvimmästä montusta, johon hän joutui Pinesiin tullessaan, on hänen vanha, mutta yhä vahva palonsa kirjallisuuteen. Vaikka alku oli Thaddeukselle hankalaa, kirjoittaminen ja lukeminen ovat saaneet pojan usein rauhoittumaan ja unohtamaan kaupungin aiheuttaman ahdistuksen. Joskus tosin sekään ei auta, ja mitä yksinäinen nuorukainen tarvitsisi, olisi oikeasti joku, joka hyväksyisi hänet sellaisena kuin hän on, puhuisi hänelle ja olisi hänen ystävänsä. Kenties joku päivä Thaddeus pystyisi itsekin jakamaan omia mielipiteitään ääneen.

Ulkonäkö

face claim: Tom Hiddleston

Thaddeus on kokonaisuudessa kapea nuorimies. Hän on pituudeltaan lähemmäs 190 senttiä, mutta nuorukainen näyttää kuitenkin reippaasti lyhyemmältä sen tähden, että hänen ryhtinsä on hieman kumara. Tämä aavistuksen huono ryhti yhdistettynä maahan suunnattuun katseeseen ja alituiseen hermostuneeseen sormien näpertämiseen tai huulen puremiseen saavat Thatchista todellakin sellaisen kuvan, ettei tuo tahdo kenenkään lähestyvän häntä. Kiharapää usein pitää jopa raajansa lähekkäin näyttääkseen mahdollisimman pieneltä. Poika on olemukseltaan kirjaimellisesti yhtä huomaamaton kuin hänen persoonansakin.

Samaa ei voi sanoa nuorukaisen kasvoista. Thatch on hyvinkin suloisen näköinen nuorukainen, mutta hänen ujoutensa tähden monet piirteistä jäävät piiloon. Esimerkiksi jäänsiniset, kirkkaat ja ilmeikkäät silmät tuskin koskaan kohtaavat keskustelukumppanin omia, eikä leveää, aurinkoista hymyä näy Thatchin kasvoilla miltei ikinä. Hänen vetäytyvä persoonansa ei ole ainoa syy sille, ettei hän juuri esittele hammashymyään, sillä nuori lisäksi piilottelee omasta mielestään vinoja etuhampaitaan. Muuta kritisoitavaa Thaddeus löytää muun muassa kapeista huulistaan, isoista korvistaan sekä nenästään ja vallattomasta kiharapehkosta. Aika ajoin leukaa ja poskia peittävässä lievässä aknessakaan ei ole kehumista. Oikeastaan hän ei löydä itsestään muuta kuin huonoa, sillä itsestään epävarma brittinuorukainen ei pysty katsomaan itseään muussa kuin negatiivisessa valossa.

Sama negatiivisuus jatkuu Thaddeuksen vaatetuksessa. Hänen vaatteensa istuvat huonosti hänen päällään, eikä niissä ole minkäänlaista persoonaa. Erilaiset harmaan sävyt aina vaaleasta mustaan asti ovat väreinä Thatchin päällä roikkuvissa vaatteissa, jotka eivät todellakaan imartele kiharapään kehoa. Myös Thatchin kurittomat kiharat antavat sellaista kuvaa, ettei poika kovinkaan suuresti välittäisi siitä kuvasta, jonka hän muille antaa. Tosiasiassa tilanne ei vastaa oletuksia, ja sitä vastaan väittelee esimerkiksi se, että nuorukainen pitää turhankin hyvää huolta hygieniastaan.

Menneisyys

Thaddeus Hamilton syntyi kauniina kesäpäivänä Englannissa Lontoon liepeillä asuvalle pariskunnalle. Ennen Thatchia parilla oli jo vuotta vanhempi poika, joka oli syntynyt tammikuussa 1980. Pojat eivät ehtineet kasvaa kovinkaan isoiksi ennen kuin veljekset saivat vielä yhden joukkoonsa. Noihin aikoihin kolmevuotias Thaddeus oli innokas auttamaan äitiään kotona, vaikka hän tosin aiheutti enemmän siivoa kuin oikeasti oli hyödyksi. Kodin ulkopuolella Thaddeus tosin oli ujo ja hiljainen. Tämä laitettiin vain sen piikkiin, että hän oli niin pieni ja kasvaisi rohkeammaksi kunhan vuodet kuluisivat.

Thaddeuksen ujous ja varautuneisuus kuitenkin jatkui vuodesta toiseen. Viisivuotiaana Thatch sai selektiivisen mutismin diagnoosin. Hänen oli vaikea tutustua muihin sillä hän puhui ainoastaan isälleen, äidilleen ja nuoremmalle veljelleen. Joskus pojalla oli helpompaa, toisinaan vaikeampaa. Häntä ei kukaan lähestynyt koskaan hyvät mielessään, mutta aina kun hän sai olla yksin, hän oli tyytyväinen.

Vuosien kuluessa Thaddeuksen ongelmat kuitenkin lievenivät, jokseenkin vain hieman. 16-vuotiaana hän yhä pelkäsi jonkin verran vieraita ja jopa puolituttuja, mutta hän oli paljon monisanaisempi tuntemiensa ihmisten kanssa. Rento Thaddeus ei vielä ollut, mutta siihen oltiin pääsemässä. Kaiken muutti kuitenkin visiitti Yhdysvaltoihin. Tuolla Thaddeus joutui yllättäen kaapatuksi.

Herättyään täysin oudosta pikkukaupungista vieraiden ihmisten ympäröimänä, Thaddeus otti takapakkia. Hän palasi takaisin vanhoihin tapoihinsa ja vetäytyi omaan kuoreensa. Vaikka Thatch tiesi, ettei kuulunut tuohon outoon kaupunkiin, ei hän koskaan uskaltanut väitellä vastaan kun hänelle annettiin talo ja työpaikka kaupungissa, jonne hän ei kuulunut. Maakin oli täysin väärä, mutta Thaddeus alistui kohtaloonsa. Vaikka hän olisi halunnut kapinoida koko olemuksellaan, hän ei kuitenkaan kyennyt siihen.

Pojan huono kyky sopeutua muutoksiin ja uusiin sosiaalisiin piireihin hajotti nuorukaista niin paljon, että hän kärsi paniikkikohtauksista pahimmillaan useita kertoja päivässä. Hiljainen talo tuntui ahdistavalta ja ulkona ihmisiä oli turhan paljon. Häntä yritettiin sopeuttaa Wayward Pinesiin eri keinoin, mutta mikään ei tuntunut toimivan. Lopulta hänen annettiin olla, ajatellen, että hän sopeutuu jos sopeutuu.

Thaddeus löysi viimein lohtua Wayward Pinesin pienestä kokoelmasta klassikkokirjoja. Hän pystyi uppoutumaan muihin maailmoihin aina kun hän avasi kirjan. Vaikka kirjat eivät todellakaan ratkaisseet hänen ongelmiaan, ne auttoivat häntä unohtamaan ne hetkeksi. Siispä nuorukainen käytti kaiken vapaa-aikansa kirjojen parissa.

Ajan kuluessa tilanne on helpottunut, eikä nuorukainen ole enää yhtä hermostunut kuin Pinesiin tullessaan. Hän on kuitenkin kaukana rauhallisesta ja rennosta, mutta sitä mielentilaa nuorukainen tuskin koskaan saavuttaa. Nuori kaipaisi pian ystävää, sillä yksinäisyys on syönyt nuorukaista koko hänen elämänsä Wayward Pinesissa.

Muuta

- pakenee usein kotinsa hiljaisuutta Wayward Pinesin laitamille

- pitää usein lehtiötä ja kynää mukanaan inspiraation varalta

- kärsii hoitamattomasta astmasta sekä migreenikohtauksista

- änkyttää lievästi silloin kun sattuu puhumaan

- MBTI-persoonallisuustyyppi INFP-T

- Pinterest-taulu

©2019 Trapped RPG - suntuubi.com